Budapest Bár 2021

BUDAPEST BÁR AZ ABA-NOVÁK AGÓRA KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

2021. DECEMBER 20. 19.00 óra

 

Barátok, család, muzsika, találkozások, remény – bízzunk benne, hogy az idei év vége újra erről szól majd! Mi mást ajánlhatnánk az ünnepi időszakra, mint a nagyszerű Budapest Bárt! Régi kedvencekkel és természetesen az Ünnep című lemez karácsonyi dalaival érkezik a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Kiss Tibor és Mező Misi. 

 

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

 

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

 

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. 

Örömzene nyitott füleknek!

 

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)


Jegyek online az EVENTIM.HU oldalán, továbbá a helyszínen is kaphatóak az Aba-Novák Agóra jegypénztárában!
Jegyvásárlás: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/budapest-bar-koncert-szolnok-aba-novak-agora-kulturalis-koezpont-571675/event.html

A Szervező a műsorváltoztatás jogát fenntartja!
A megváltott belépőjegyeket nem áll módunkban visszaváltani!
A rendezvényre történő belépést a rendezvény napján hatályos jogszabályi feltételek határozzák meg.


Rendszerüzenet